Zilvervisjess!!

Updated on 13 juli 2017 in Ongedierte
12 on 10 juni 2015

De glibberig uitziende beestjes.. Ik denk dat iedereen ze wel eens in huis heeft. Wij hebben in ons appartement heel vaak last van zilvervisjes. Enkele insecten kan ik wel hebben, maar ik zie dagelijks zoveel zilvervisjes lopen dat ik er helemaal gek en kriebelig van word. Wanneer ik er laatst één op de muur naast mijn bed zag lopen, had ik het helemaal gehad!

Nou hebben wij geprobeerd om enkele naden en gaten in huis te kitten, maar ze blijven nog steeds overal vandaan komen! Er zijn meerdere buren die last hebben van deze rot beestjes. Kan iemand mij vertellen hoe ik deze beestjes kan bestrijden?? Iedere hulp is welkom!

  • Liked by
Reply
0 on 10 juni 2015

Je bent niet de enige! Ik heb er zelf ook erg vaak last van. Ik zou zeggen goed schoonmaken en voorkom vochtige plekken in huis. Ze zitten namelijk vaak bij vochtige plekken! Heel veel succes!

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 10 juni 2015

Als de hele buurt er last van heeft is het sowieso problematisch om ze te bestrijden! Zolang alleen jij ze bestrijdt, heeft het geen zin want ze zullen blijven komen via de buren…

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 3 december 2016

Heb zelf soort ding in stopcontact dat frequenties uitzend dat insecten verjaagd. kunnen niet over het geluid.  Weet niet of ook voor die beestjes werkt. Hier nog wel eens een spin, wel minder dacht ik.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 4 december 2016

Er zijn spuitbussen voor te koop, werkt bij ons prima

  • Liked by
Reply
Cancel
3 on 5 december 2016

En het is een nek aan nek tussen apparaatje en spuitbussen, ik wacht vol spanning af. ps Waarvoor moest het dienen ook alweer (hint hint)?

on 12 mei 2017

Weet zelf niet meer waar antwoord op sloeg. Verwijderen later kan hier niet meer, sorry!

on 12 mei 2017

ruyr5yhrr

on 12 mei 2017

Antwoord slaat niet echt ergens op, verwijderen lukte niet meer, sorry.

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 12 mei 2017

Dat antwoord van toen, me zelf een raadsel. Sorry, kan hier niet weg halen later helaas.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 12 mei 2017

Weet zelf niet waar antwoord op sloeg, Kan niet verwijderen hier meer later, sorry!

  • Liked by
Reply
Cancel
1 on 12 mei 2017

Weet zelf niet meer waar dit op sloeg, verwijderen wilde niet meer, sorry.

on 13 juli 2017

Het is belangrijk, naar bestrijding/remediëring toe, om het onderscheid te maken.
Er zijn twee erg op elkaar lijkende en vaak met elkaar verwarde insectjes, die verschillen in hun voorkeur wat habitat en voeding betreft!
Het “zilvervisje” Lepisma saccharina en het “papiervisje” Ctenolepisma longicaudata. Er is nog een derde, maar die komt hier weinig voor.

Het zilvervisje heeft een grote voorkeur voor een donkere, vochtige en koele omgeving. Ze voeden zich met organisch materiaal en ze worden vaak gevonden in de donkere hoekjes van keukens en badkamers. Onder het aanrecht en zo. Het zijn vieze beestjes, maar ze richten geen schade aan.
Men kan de diertjes bestrijden met insecticiden, maar dat heeft weinig zin: ze zullen steeds terugkomen. Remediëring ligt voor de hand: zorg voor wat meer warmte, verminder de vochtigheidsgraad door ventilatie enz.
Ze zijn verzot op aardappelzetmeel. Met wat bevochtigd aardappelzetmeel in een plastiek zakje zijn ze met hopen weg te vangen.

Het papiervisje prefereert een drogere en warmere, maar eveneens donkere omgeving. Papiervisjes zijn verzot op … papier en kunnen enige schade aanrichten in boeken en zo.

Beide soorten hebben gemeen dat ze zich moeilijk kunnen voortbewegen over gladde oppervlakken. Men kan dus vallen maken, door bijvoorbeeld bokalen aan de buitenzijde te voorzien van iets ruws (fijn schuurpapier o.i.d.) en erin hun favoriete kostje te doen: wat bevochtigd aardappelzetmeel resp. papier.

Huisspinnen zijn overigens verzot op beide diertjes :-).

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel