Vocht aan/in buitenmuur?

Updated on 9 augustus 2015 in Muren, plafonds
0 on 9 augustus 2015

Graag zou ik weer een beroep op jullie kennis willen doen. Enige tijd gelden hebben wij betonrot laten verwijderen van ons balkon. Tijdens de reparatie hebben wij ervoor gekozen om de bestaande afwatering (putje in het balkon) te handhaven. Zover men toen kon beoordelen liep het water via het balkon de woning. Dit is destijds niet gecheckt. Enkel of het water wegliep.

Enkele weken later hebben we een aantal keren de kelder blank gehad staan. Ter indicatie, de kelder zit onder het balkon. Althans de koekoek behorende bij de kelder. Nu lag de aarde gelijk aan de bakstenen hetgeen kon verklaren dat het water direct de koekoek instroomde met als gevolg water in de kelder en bakstenen die waren aangetast door het water.

Bij het naar buiten kijken tijdens de regen viel ons op dat het water vanaf het balkon in de koekoek viel. Dus als tijdelijke oplossing hebben wij een tweetal rubber matten neergelegd. Toen ik net buiten was, was er een vlek op de muur te zien. Zie ook de foto’s. Deze plek is niet overal even vochtig. Sommige plekken voelen zelfs droog aan. Heeft dit nu toch te maken met de afwatering van het balkon?

[IMG]http://i58.tinypic.com/2801ml3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i62.tinypic.com/2a0ayb4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i62.tinypic.com/2m2ud6e.jpg[/IMG]

[IMG]http://i61.tinypic.com/i3w13t.jpg[/IMG]

[IMG]http://i59.tinypic.com/1zx15rp.jpg[/IMG]

[IMG]http://i60.tinypic.com/4qq82e.jpg[/IMG]

[IMG]http://i59.tinypic.com/2925pp3.jpg[/IMG]

  • Liked by
Reply