vloerverwarming in jaren 30 woning met houten vloer

Updated on 8 april 2017 in Vloerverwarming
1 on 30 januari 2014

We zijn onze woning aan het renoveren/verbouwen en twijfelen of we voor vloerverwarming moeten kiezen. Iedereen om ons heen roept van wel, behalve onze architect die de volgende argumenten geeft:
– het gaat om een jaren 30 woning met houten vloer en kruipruimte. Dit zouden we moeten aanpassen door systeemvloer/beton.
– de buitenmuren zijn niet optimaal geisoleerd en we gaan ze ook niet isoleren omdat ons budget al op is. Verder heel veel dubbelglas ramen en deuren (veel meer dan buitenmuren).
– we willen houten visgraat vloer leggen. Die is wel geschikt voor vloerverwarming maar onze architect beweert dat houten vloer in combinatie met goede vloerisolatie al genoeg is voor een vloer die niet koud aanvoelt.
-we willen heel veel doen aan de woning en om het allemaal binnen ons budget te houden moeten we keuzes maken. Vloer verwarming zou het mogelijk maken om andere wensen te realiseren (b.v. dakkapel, gashaard+houtkachel, dubbelglas ramen boven,etc)

Verder zijn dit onze twijfels:
– we gaan de vloerverwarming sowieso in de keuken (open keuken) leggen waar we voor tegels hebben gekozen.
– in de hal en toilet kunnen we geen vloerverwarming leggen ivm kelder. Dus lopen van woonkamer naar boven of naar de wc gaat niet op blote voeten.
-we hebben beide snel koude voeten en lopen thuis altijd (ook in de zomer) op sloffen/schoenen. We zouden het zo fijn vinden om geen sloffen meer nodig te hebben. Echter zijn we laatst bij iemand thuis geweest die wel vloerverwarming aan had staan (22 graden en tegels), en we kregen beide koude voeten.
– iedereen heeft het over lekkere warmte en comfort van vloerverwarming. Maar mijn twijfel is of het dan net zo knus is om naast een houtkachel of gaskachel te gaan zitten? En die twee komen er sowieso aangezien we dat heel gezellig vinden.

Graag horen we ervaringen/ adviezen/ tips/ verhalen!

  • Liked by
Reply
0 on 8 april 2017

Hallo, nog reactie gekregen? Een wat hebben jullie uiteindelijk gedaan? Wij hebben namelijk exact dezelfde vraag en situatie. Harry

  • Liked by
Reply
Cancel