verwijderen rookkanaal

Updated on 22 november 2014 in Woonkamer
1 on 22 november 2014

in onze woning staat momenteel een houtkachel, deze gaan we verwijderen inclusief het rookkanaal. Nu is mijn vraag hoe kan ik het gat het beste dicht maken wat in het plafond zit, en dus ook in de vloer op de 1e verdieping en 2e verdieping. Het gaat om betonnen plafonds en daarna afgewerkt met spack spuiten in de kleur wit. Nadat het gat gevuld is moet het spack ook bijgewerkt worden, is dit zelf goed bij te werken zonder dat het zichtbaar blijft(met spack spray van allabastine) of moet het gehele plafond opnieuw gespoten worden door een gespecialiseerd bedrijf??

  • Liked by
Reply
0 on 8 januari 2015

hallo,
Dit gat had ik dicht gemaakt met cement/metselzand (1:3), even een stukje hout er onder en dan niet te nat specie maken. Is de vloer te dik of ben je bang dat het toch gaat vallen doe het dan in 2 keer; 1 dag 10cm storten, 1 dag laten drogen, dan volgooien en gladstrijken.
Verder ligt het er aan hoe precies je bent. Wil je niks meer kunnen zien op het plafond moet je het over laten spuiten, vaak gaan ze dan eerst even glad stucken.
Maar ja je kan het ook proberen met die dure spray. Duur omdat ik hem weg heb gegooit, het werkt wel, maar ja ik ben erg precies
Ga je dit doen/proberen smeer eerst even het plafond aan met wat gips, nadat het cement minstens 1 week droog is! (beter 1 maand om kringen te voorkomen)

succes Ronald

  • Liked by
Reply
Cancel