Thermostaat van slag/kapot?

Updated on 16 november 2016 in Verwarming
1 on 12 november 2016

Wij hebben een Hoeneywell Vision TH8100U1004 thermostaat. Ondanks alle functies gebruiken wij enkel de continu functie om de verwarming hoger of lager te zetten.

Deze week is de thermostaat uitgevallen, dus nieuwe batterijen geplaatst. We hadden in de dagen hieraan voorafgaand al rare dingen bij de thermostaat gezien.

We hadden de thermostaat voor de nacht ingesteld op 17.5 graden. Overdag staat hij op 19 graden.
Bij beneden komen was de gemeten temperatuur door de thermostaat 19 graden, terwijl de instelling 17,5 graden was. Ook de radiatoren waren zo nu en dan warm als we opstonden.

Na plaatsen nieuwe batterijen ging de thermostaat weer de ketel aansturen om te warmen. Bij het stellen gisterenavond was de gemeten temperatuur 19 graden, de instelling 17,5 graden. Na 5 minuten stond de gemeten temperatuur ook op 17,5 graden. Kortom een daling van 2,5 graag in 5 minuten….

Vanmorgen vroeg wederom opgewarmd naar 19 graden. Temperatuur 19 graden was bereikt, maar de thermostaat blijft maar doorwarmen terwijl de gemeten temperatuur op het display niet oploopt. Je voelt het echter steeds warmer worden.

Daarna display van de muurplaat gehaald. Na enkele minuten geeft de display 23 graden aan….

Kortom hier lijkt vanalles mis. Ter info. De ketel is 2 weken volledig gecontroleerd.

Thermostaat toch kapot?

  • Liked by
Reply
0 on 16 november 2016

Erg specifieke vraag. Misschien even de fabrikant bellen?

  • Liked by
Reply
Cancel