T-stuk met schroefdraad voor vaatwasserkraan

Updated on 1 augustus 2015 in Leidingen
3 on 1 juni 2015

Goedenavond, Voor een vaatwasser wil ik graag een wasmachinekraan plaatsen op de plek op Deze foto.

Nu ben ik op zoek naar de makkelijkste manier hiervoor. Omdat de leiding maar zo’n klein stuk uit de muur steekt, durk ik niet zo goed de bestaande knelkoppeling los te maken en te gaan klooien om de knelring zonder beschadiging van de leiding af te krijgen.

Het liefst zou ik een t-stuk kopen dat een doorverbinding vormt voor de schroefdraadkoppeling en dan een 1/2″ binnendraad heeft voor de wasmachinekraan. Weet iemand of een dergelijk tstuk uberhaupt verkrijgbaar is?

Zo niet, heeft iemand dan tips hoe ik dit netjes, maar met zo min mogelijk koppelingen en zonder pijpenbuiger voor elkaar kan krijgen?

  • Liked by
Reply
0 on 3 juni 2015

Oke, stapje verder dus nieuwe vraagstelling: ik heb [url=http://www.bosta.nl/nl-nl/t-stuk-voor-waterslagdemper-0892377m]dit ding[/url] gevonden, maar ik bedenk me nu dat, mocht het uberhaupt passen, dit tstuk met daarop de kraan niet handig aan de muur kan fixeren (tenzij iemand hier een goed idee voor heeft)?

Het enige dat nu in mij opkomt is om het volgens de bovenste schets hieronder te doen. Bestaande knietje met schroefdraad eraf, knel-knietje naar rechts erop, stukje buis naar een knel-tstuk, en vanaf daar met een stukje buis naar een muurplaat en naar een schroefdraad-aansluiting voor de kraan.

Maar dan mijn vraag: gezien de leiding uit de muur maar een heel klein stukje uitsteekt en het dus niet mis mag gaan, vraag ik me af wat de beste methode is om het schroefdraad-knietje te vervangen door een knel-knietje. Kan ik de bestaande knelring en de wartelmoer laten zitten en hergebruiken voor het nieuwe knietje? Of moet ik perse de bestaande knelring los zagen/slijpen en een nieuwe plaatsen?

En dan het t-stuk: op deze manier heb ik 7 knel-punten (met ieder risico op lekkage). Is er niet een t-stuk met aan 3 zijden een stukje pijp in plaats van knelkoppelingen? Dan zou ik het kunnen doen zoals in de 2e schets. Dat scheelt me het risico van 3 knel-punten en het kopen/zagen/afbramen van een stuk koperleiding.

Of heeft iemand nog andere tips hoe ik in deze situatie het makkelijkst een wasmachinekraan kan plaatsen?

Ik hoor het graag.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 7 juni 2015

Gewoon bestaande wartel gebruiken de nu aan de leiding zit. Zo een onzin om die te vervangen, heb ik nog nooit gedaan.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 1 augustus 2015

Ik zou een t-stukje van 3/8 binnen draad aan alle zijdes tussen de kraanslang en het huidige knietje draaien met een draadnippel tussen het t-stukje en de kraanslang. Op de derde uitgang dan een flexibel slangetje van 3/8 buiten naar 3/8 binnen en deze op een 12 knel muurplaat draaien waar de wasmachine kraan aan kan. Dan nog even een gat maken in de achterplaat
zodat de muurplaat aan de muur kan worden bevestigd. En klaar šŸ™‚

  • Liked by
Reply
Cancel