spouw dunner dan 1 cm

Updated on 20 oktober 2016 in Spouwmuurisolatie
1 on 19 oktober 2016
ruim een jaar geleden hebben we door Pluimers Isolatie onze spouwmuur laten na isoleren met pur. Dat leek handig en een beetje gek gemaakt door de verkoper die tijdens het vrijblijvende advies gesprek de deur uit is gegaan met een getekende opdracht bevestiging hebben we de klus laten uitvoeren.
Al de eerste avond bleek het binnenklimaat negatief veranderd er is koude trek ontstaan alsof er een airco aanstaat.
Vanaf dat moment hebben we ons een beetje verdiept in de mogelijk heden van na isoleren en wat blijkt is dat er heel goed op moet worden gelet of de spouw groot genoeg is en schoon. Dat was bij ons niet het geval. Hier zijn richtlijnen voor, maar bedrijven hebben de mogelijkheid deze richtlijnen aan hun laars te lappen, dan vermelden ze dit op de opdracht bevestiging. Let dus goed op of het bedrijf volgens de richtlijnen werkt maar dat ze deze voor uw klus ook hanteren.
SKG IKOB, het onderzoeksbureau en opsteller van de richtlijnen heeft inmiddels een onderzoek gedaan en in een rapport bevestigt dat ons huis nooit geïsoleerd had mogen worden, maar helaas houdt de geschillencommissie VENIN hier geen rekening mee omdat we “bewust” getekend hebben om de klus zonder richtlijnen te doen. Hier hebben we niet bewust voor getekend, maar onwetend…
Tot overmaat van ramp begint de buitenmuur nu na een  enige tijd vochtige vlekken te vertonen op sommige plekken.
Tot zover de inleiding, nu de vraag: zijn er mogelijkheden om pur weer uit de spouw te verwijderen, met spijt dat we het huis hebben laten na isoleren willen we graag de woning herstellen in oude staat..is dit mogelijk?
  • Liked by
Reply
0 on 20 oktober 2016

Bedankt voor de informatie. Het moet uiteraard wel mogelijk zijn. Hier kun je handig meerdere offertes aanvragen van diverse isolatiespecialisten zonder ergens aan vast te zitten. 
Op deze manier kun je de mogelijkheden en prijzen vergelijken. 

Gr. KlusForum

  • Liked by
Reply
Cancel