Rendement zonnepanelen uitrekenen?

Updated on 1 december 2016 in Zonnepanelen
5 on 13 januari 2015

LS.
Wij zijn ons aan het oriënteren voor het plaatsen van zonnepanelen. We hebben een verbruik van ruim 3000 KWH op jaarbasis. Onze woning is voorzien van een 3 fase 220 v 3 x 25 amp aansluiting op het elektriciteitsnet. Als ik het goed begrijp wordt er een aansluiting gemaakt op één fase van het energienet vanuit de omvormer van de zonnepanelen. Hoe wordt de levering vanuit de zonnepanelen op de twee andere fasen geregeld. Als daar geen terug levering op plaatsvindt heb ik maar een rendement van 33% en dalen de energielasten dus ook maar met 33%.
Is mijn redenatie juist of zie ik iets over het hoofd?
Ik hoor graag van u,

MVG

JdeE

  • Liked by
Reply
0 on 12 januari 2015

Over het algemeen kiezen de meeste huishoudens voor een omvormer met 3 fase aansluiting in de meterkast. Dit is een conservatieve oplossing en meestal de goedkoopste. Ook is 1 fase mogelijk, maar dat is dan afhankelijk van uw situatie. Het aansluiten van nieuwe groepen en het in orde maken van de meterkast wordt tegen een kleine vergoeding bij een zonnepanelen systeem aangeboden. U moet dan denken aan een bedrag van 75 tot 175 euro.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 24 juni 2015

Heb je ook al eens gekeken op deze website over Zonnepanelen kopen?

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 8 februari 2016

Hoi JdeE,

Op basis van de informatie die je verstrekt is het lastig een berekening te maken. Hoeveel je bespaart met zonnepanelen hangt namelijk niet alleen af van je omvormer en de fase, maar ook van de exacte locatie van je huis (in breedte en lengtegraden), de helling van het dak, de hellingsrichting, het aantal en de nabijheid van bomen bij je huis. Ik denk dat Theo22 zeker in de buurt zit, maar het is moeilijk om je zo uit het vuistje advies te geven. Ook moet je rekening houden met vergunning, subsidies en weet ik niet wat onze overheid aan grappen heeft bedacht. 

Ik hoop dat ik je enigszins heb kunnen helpen, heel veel succes en groetjes!

Jake

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 1 december 2016

Schaduw is niet alles, ook textuur van het paneel

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 1 december 2016

Schaduw is niet alles, ook textuur van het paneel

  • Liked by
Reply
Cancel