Ons zolderproject

Updated on 24 juni 2017 in Renoveren
4 on 19 juni 2017

We hebben onlangs een nieuwe woning gekocht waarbij we een mooie ‘kale zolder’ hebben. Dit bracht ons op veel ideeën, van tapijttegels naar knieschotten, naar opbergkasten, naar een kast om de CV, naar thuisbioscoop.

Misschien dat mensen het leuk vinden om dit project ook mee te lezen, ik zal beneden nog kort wat foto’s laten zien van de voortgang.

De kale zolder toen we de sleutel kregen :


Allereerst, ja, zijn we begonnen met het verwijderen van het oude tapijt (op de foto’s niet meer te zien), zeer vies klusje, maargoed. Moest gebeuren!

Vervolgens hebben we zelf tapijttegels gelegd, en een stuk zeil bij het witgoed stuk. En hierna begonnen aan de knieschotten te maken!

Voor de knieschotten heb ik 4x 60*122 MDF platen gekocht, door midden laten zagen in de bouwmarkt (dus  uiteindelijk 8x 60*61, de deuren) en zelf de omlijsting gemaakt van vurenhout (maar liefs 40 stukjes in verstek zagen, lakken en opschroeven). De deurtjes in een witte kleur gemaakt en opgehangen in het (vuren houten) frame. Leuk gezicht! Erg blij mee.

Vervolgens kregen mijn vriendin en ik ook het idee om dan maar 2 kasten aan de linker- en rechtzijde van de zolder te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Vurenhouten frame, gipsplaten, boem!  Zo ook direct een verwijderbare koof (lees : plank met gipsplaten) op maat gemaakt om de leidingen te verbergen.En toen, is het geen idee om ook om de CV installatie een kast te maken? Zo gezegd, zo gedaan.

En zo bleven we doorgaan. Zakje fix&finish, voorstrijk, gipsband en wat gereedschap gehaald, en smeren maar (zie je al op de foto’s hierboven)

Toen kwam het idee om er dan maar een thuisbios van te maken. Maar hoe leuk is het als je dan zo’n fancy voorzetwand krijgt waar licht achteruit komt? Je voelt ‘m vast al.


Zooo, eenmaal daarmee klaar kon het stofzuigen van de nieuwe tapijttegels beginnen, want alles, maar dan ook echt alles, lag onder het stof. Vertel me niet dat ik ook de vloer als laatste moest doen, dat weet ik nu wel. 🙂

Paar emmertjes verf gekocht, wat natuurbehang en plinten van vurenhout gemaakt en deze gebeitst, en het eindresultaat komt in zicht!
(Sorry voor de rommel… :-))

Inmiddels een beamer gekocht, electrisch beamerscherm, 5.1 setje op de kop getikt en er een soort van cinema van gemaakt. Nog lang niet klaar, er komt nog een bed in te staan, dan is het klaar! 😉

Ik zal nog wat nieuwe foto’s maken, vooralsnog is dit even het enige dat ik nog heb… 🙂 is nu ook té warm daarboven!

  • Liked by
Reply
0 on 24 juni 2017

Super leuk!

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 24 juni 2017

Super leuk!

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 24 juni 2017

Super leuk!

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 24 juni 2017

Super leuk!

  • Liked by
Reply
Cancel