Muur afwerken

Updated on 1 maart 2015 in Muren, plafonds
3 on 1 maart 2015

na het verwijderen van het behang kwam een laag tevoorschijn zoals op de fotos in de bijlage. Op sommige stukken kwam de ondergrond los van het beton, op andere stukken zit het stevig vast. Nu willen we de muur wit schilderen. Wat voor ondergrond is het? Het geeft wel een beetje wit af maar niet heel erg. Soms valt het er heel snel af, soms zit het goed vast. Is het er op een manier makkelijk af te krijgen, wanneer het op een makkelijke manier af te krijgen is doen we het graag, anders kunnen we ook goed met een oneffen muur leven. We willen alleen niet hebben dat na het schilderen er alles af valt. Wat raden jullie aan? Of hebben jullie nog meer info nodig?

Alvast bedankt voor de reacties

  • Liked by
Reply
0 on 1 maart 2015

Hallo,
Het lijkt op een gips soort, roodband/goudband.
Maar de ondergrond, is dit ruw? want dat kan ik moeilijk op de foto zien.
Nu kan je het beste losse delen goed verwijderen, met plamuurmes of zo.
Maar de ondergrond is misschien glad, (geverft) bekijk dit even.
Het verstandigste is om eerst goede primer er op te doen, (totaal)
En dan weer gladstucken.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 1 maart 2015

Dank voor de snelle reactie Ronald,

Het grijs dat onder het wit zit is best hard, ik denk dat het beton is (wanneer ik met een plamuurmes de loszittende witte stukken eraf steek komt het mes soms een heel klein beetje in het grijze).

We willen niet de hele muur gaan stucen aangezien het hier om een huurhuis gaat waar we 2 a 3 jaar in verwachten te zitten. Wat we wel belangrijk vinden is dat na het schilderen die witte laag niet gaat afbladderen. Wanneer er een manier is om alle witte stukken er op een makkelijk manier af te halen blijken te zijn dan willen we dit ook best doen. Wanneer het meer moeite kost dan gewoon overschilderen met de oneffenheden zonder dat het af gaat bladderen.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 1 maart 2015

hoi, Aangezien het een huurhuis is , raad ik je aan het bij je verhuurder te melden. immers kan jij er ook niks aan doen als het niet goed gestuckt is. Normaal gesproken moet je het behang kunnen verwijden zonder dat dit gebeurt. Laat in ieder geval de verhuurder dit op schrift zetten, anders kan het bij vertrek uit het huis je veel geld kosten om de muren te laten herstellen! Dus bellen, en de verhuurder langs laten komen …

  • Liked by
Reply
Cancel