Lekkage via rookmelder

Updated on 11 april 2015 in Vochtbestrijding
1 on 29 januari 2015

Hoi,

Even kijken of hier iemand mijn vermoeden kan bevestigen want de aannemer ontkent het.
Even ter inleiding. We hebben een huis met bouwjaar 2009, dit huis heeft een ‘vals’ plat dak met ‘groen’ bedekking.
Nu is het zo dat we sinds de kerst een lekkage hebben via de rookmelder in de woonkamer. Boven de woonkamer zijn nog twee etages. Rechtstreeks boven de rookmelder is de badkamer. Ik heb toen in de kerstvakantie alles opnieuw gekit. Echter, als het buiten regende kwam het water weer via de rookmelder de woonkamer in.
Nu hebben een aantal buren lekkage gehad rechtstreeks onder het dak, dit kwam omdat de plantjes van het groene dak in de afvoer groeien waardoor het water niet goed weg loopt.
Ik heb het vermoeden dat dit bij ons ook het geval is echter dat via de spouwmuren het water naar beneden stroomt, maar omdat een kanaalplaatvloer soms niet altijd wordt afgedicht aan de kopse kanten nu het water via een open kanaal zo mijn woonkamer binnenkomt. De bekabeling van de rookmelder zit nl precies in een kanaal van een plaatvloer. Is dit aannemelijk?
Gisteren is nl de aannemer geweest en met een vochtscanner heeft hij alles gecontroleerd. De badkamer was prima, echter naast de badkamer hebben we een washok. Hier staat omdat er weleens natte handdoeken op de grond liggen hier en daar het laminaat omhoog. Nu zegt de aannemer dat de wasmachine waarschijnlijk lekt en dat daardoor heel mijn plafond vol met vocht zit. Dit geloof ik eigenlijk niet, dit omdat ik geen vochtplekken op mijn plafond zie en eigenlijk zelden water onder mijn wasmachine. Daarbij heb ik alleen lekkage bij flinke regenval, terwijl de wasmachine bij elke dag wel keer aanstaat.
Heeft iemand hier toevallig ervaring mee, en is mijn vermoeden aannemelijk?

Groeten Remco

  • Liked by
Reply
0 on 11 april 2015

haal laminaat weg uit washok, waardoor je dit beter kan controleren, ook zal dit laminaat nu gaan schimmelen, en dat wil je ook niet denk ik…
Wat je ook kan doen is: een 10 mm of groter gat boren naast de rookmelder, die ook in het kanaal uitkomt. nu heb je het bewijs bij regen,,,,,

  • Liked by
Reply
Cancel