Lamp aansluiten

Updated on 28 augustus 2008 in Overig
0 on 28 augustus 2008

Ik heb een wandlamp gekocht merk Massive. Voor de stroomaansluiting steekt er een bruine en blauwe draad uit en er zit een aansluitpunt aan voor de aardedraad. In de voormalige schuur (onder hetzelfde dak als het woninggedeelte) van het huis waar ik hem wil installeren ligt de bekabeling op de muur in flexibele ribbelbuizen en grijze tubes naar een aantal dubbele opbouwstopcontacten. Deze zitten samen in een groep met een stop van 20 A. Ik wil de lamp ruim een halve meter boven de stopcontacten monteren. Er zijn 2 mogelijkheden voor installatie.

Ten eerste kan ik de bedrading van de lamp gewoon met een kroonsteen doorverbinden met een kabeltje waaraan ik een schakelaartje monteer en een stekker die ik in het stopcontact steek, dat moet mogen. Ik ben dan wel een van de twee stopcontacten kwijt.

Maar wat ik eigenlijk wil is de lamp met een opbouwschakelaar bedienen en de bedrading netjes via grijze tubes en opbouwdoos leggen. Moet ik voor die lamp een aparte groep aanleggen of kan ik de lamp monteren aan de bedrading die ook de stopcontacten voedt.

Wim

  • Liked by
Reply