Korreltapijt verwijderen

Updated on 3 maart 2011 in Vloeren
1 on 1 maart 2011

Goedendag mensen mijn eerste topic hier en hoop dat jullie een antwoord voor me hebben.

Ga mijn eerste huis kopen met mijn vriendin en zal dus lekker moeten gaan klussen. Huis heeft nu korreltapijt. Open of gesealed weet ik niet. Maar ik vind dit spuuglelijk en wil tegels. Dus eroverheen leggen lijkt me geen optie omdat ik dan alle deuren in moet korten (denk ik?? Ben een klusleek).

Nu heb ik proberen te zoeken op strizo verwijderen, korreltapijt verwijderen en grindtapijt. Maar zie erggg utieenlopende dingen. Van 1x steken en dan trek je het er zo af… tot op werkspot offertes van 2000euro omdat het met een drilhamer ofzo meot gebeuren.

Dus even samengevat… wat moet ik dan en hoe lang duurt dat voor 35m2, of is het makkelijker om eroverheen te leggen en dingen aan te passen??

Zoals gezegd ik snap er nog niet veel van dus hoor graag wat ik nodig heb, hoe lang het ongeveer duurt en of het haalbaar is, en moet ik oppassen voor leidingen etc??

Alvast enorm bedankt!!!

Gr James

  • Liked by
Reply
0 on 2 maart 2011

Hoi, WELKOM

Mijn eerste ingeving is dat je beter de vloer goed kan schoonmaken en er over heen plakt.
Je kan hier over plakken mits;
1. Je dit goed reinigd, met een ontvetter/schoonmaakmiddel, doe dit met behulp van een waterzuiger en een borstel-bezem.
herhaal het tot je schoonwater krijgt (in de zuiger), en spoel het na met schoon water > zuigen.
2. de Grind wel vast ligt. Controleer het door er op te kloppen met iets hards. Dof geluid (groter dan een tegel) op slaan met hamer,verwijderen en gladmaken ,,,
3. De Tegels verlijmd worden met een Flexibele speciaal lijm.
4. Haal alles bij een speciaalzaak (tegelhandel), waardoor je bij een twijfel vaak een beroep op hun kan doen om even langs te komen voor een inspectie.

Voordelen van over een vloer leggen is dat deze vloeren VAAK vlak liggen, je hebt weinig tegellijm nodig. En het er uit halen van zo’n vloer in een hels karwei en kost veel tiijd, ook moet je dan dat weer egaliseren,,,,

Het schoonmaken van zo’n vloer is wel erg belangrijk! Omdat deze vloeren vaak ruw zijn, zijn ze vaak vettig! Goede middelen kopen is dus erg belangrijk om snelheid te krijgen…

Het afkorten van je deuren lijkt moeilijker dan het is, koop eerst de matrialen, vaak is de deur kort genoeg. test dit wel voordat je de deur verwijderd om tegels te leggen, maak alvast een (ruim ) streepje op de deur voordat je hem er uit haalt (beide kanten), electrische schaaf doet wonderen (als je de streepjes er al op hebt staan!)

Inieder geval kost het je niet 2000 euro om de vloer te verwijderen!

  • Liked by
Reply
Cancel