Knieschot

Updated on 14 september 2016 in Daken
1 on 22 juli 2016

Hallo allemaal,
Ik ben op zoek naar advies. Of eigenlijk meer naar geruststelling…
Sinds 8 maanden wonen we in een nieuwbouwwoning. Onder het schuine dak van een van de kamers op de eerste verdieping zit aan beide kanten een knieschot van 2,80 meter breed. Door de aannemer zijn hierin raamwerken met staanders geplaatst. Deze raamwerken hebben we weggehaald om kasten te kunnen maken onder de knieschotten. Ik heb er verschillende klusjesmannen naar laten kijken en zij gaven allemaal aan dat dit makkelijk kon, omdat het raamwerk nooit dragend kon zijn. Ik ben hier in meegegaan en heb het laten weghalen. Het raamwerk zag er inderdaad niet erg stabiel uit; als je er tegenaan duwde wiebelde het al heen en weer. Daarnaast waren er genoeg plaatjes op internet te vinden van mensen die op een soortgelijke manier kasten hebben gemaakt onder een knieschot, dus ik dacht dat het wel moest kunnen. Nee, ik heb het niet bij de aannemer gecheckt…
Vraag me niet waarom, maar de laatste dagen bekruipt me ineens een naar gevoel of we dit wel goed gedaan hebben. Of die klusjesmannen eigenlijk wel gelijk hadden. Ik begrijp dat het op afstand moeilijk te beoordelen is, maar wellicht is er hier iemand met genoeg bouwkundige kennis om te kunnen beoordelen of we iets heel doms gedaan hebben, of dat het weghalen van het raamwerk inderdaad geen invloed heeft op de constructie.
In de bijlage zit een foto van hoe de situatie was. Dit is niet ons huis, maar het zag er wel hetzelfde uit. Wat er is weggehaald zijn de staanders en de balk op de vloer. De balk aan de bovenkant zit er uiteraard nog, maar die rust nu dus nergens meer op.
Begrijp me niet verkeerd, maar ik zit niet te wachten op reacties dat ik dit eerst goed had moeten checken (dat heb ik inmiddels zelf ook wel bedacht) en ook niet op reacties van mensen die er net als ik eigenlijk geen verstand van hebben. Ik hoop dat hier iemand is met verstand van zaken en ik ben heel benieuwd wat die er van vindt.

  • Liked by
Reply
0 on 14 september 2016

Geen probleem.

  • Liked by
Reply
Cancel