Keuken renoveren, boiler verplaatsen

Updated on 19 maart 2012 in Renoveren
0 on 19 maart 2012

Hallo allemaal,

Ik ben een aardige klusser, maar hoor heel graag tips voor mijn toekomst plannen. Er zitten klussen tussen die ik voor het eerst zelf ga doen.

Ik ga dus binnenkort verhuizen en wil daar de keuken gaan renoveren.
Dit is de huidige keuken:
keuken nu-klein.jpg

Één van de dingen die ik hiervoor wil doen is het verplaatsen van de elektrische boiler. Ik vroeg mij af of het uit maakt waar je de warm water uitvoer aansluit op de warmwaterleiding? Er zit namelijk een berging naast de keuken, waar water leidingen lopen en de hoofdkraan zit, volgens mij loopt hier ook een leiding die naar een verwarming gaat ( ik weet het niet zeker, want ik heb de sleutel nog niet en maak mijn observatie nu vanaf een foto):
bergruimte met hoofdkraan-klein.jpg
Zou het mogelijk zijn de boiler hier te plaatsen?

Daarnaast zou ik de waterleidingen die nu uit de muur komen op de plek waar de boiler nu hangt willen verleggen en wegwerken. Hiermee bedoel ik dat ik de leidingen een meter lager uit de muur zou willen laten komen (onder het aanrecht) en de overgebleven gaten wegwerken. Ik heb bedacht dat ik 2 rijen tegels onder en net boven deze leidingen eruit wil slopen om zo de huidige waterleidingen bloot te leggen en deze in te korten (ik neem aan dat de waterleiding van onder naar boven loopt?). Hierna de boel weer dicht maken en opnieuw betegelen. Is dit een goed idee volgens jullie?

Hier nog 2 foto’s van al gerenoveerde keukens in dezelfde flat, je kan hierop zien dat ook hier de boilers zijn verplaatst. 1 keuken heeft de oude leidingen laten zitten, de ander heeft deze weggewerkt (wat ik ook graag zou willen).
keuken boiler verplaatst-klein.jpg
keuken2-klein.jpg

Ik hoor heel graag wat jullie er van denken, heel erg bedankt!!

  • Liked by
Reply