Gevelafvoer bij mechanische ventilatie

Updated on 29 maart 2012 in Ventilatie
0 on 29 maart 2012

Beste forumgebruikers,

Ik heb me net voorgesteld op het forum en nu kom ik meteen met mijn eerste vraag.

In ons nieuwe huis hebben wij een demand flow ventilatiesysteem van Itho. Dit is een centrale mechanische ventilatie (MV). Voor de keuken zijn wij nu een beetje aan het tobben met de afzuigkap. Het liefste willen wij een afvoer naar buiten toe, maar dit bevorderd niet de MV.

De reden dat wij geen motorloze kap willen, komt deels door gebrek aan afzuigcapaciteit en bij recirculatie dat je de koolstoffilters moet vervangen (en tevens schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid). Itho kappen zijn zeer prijzig en hebben niet de gewenste afmetingen.

Nu heb ik zelf de volgende oplossing: Afzuigkap met motor installeren met een afvoer door de voorgevel naar buiten. Deze gevelafvoer voer ik dan uit met een automatisch gestuurde afsluitklep. Dit zorgt er naar mijn mening voor de afvoer gesloten is als de afzuigkap uit staat. Hij staat dan alleen open wanneer de kap aan staat, het verlies van warmte/energie is dan minimaal tevens wordt de valse lucht die de MV dan aanzuigt beperkt.

Ter verheldering staan hieronder nog twee links naar systemen waar ik op doel.

http://www.boomerbvba.be/index.php/encyclopedie/woordenboek_permalink/muurdoorvoer_luchtgestuurd/
http://www.bielmeier-hausgeraete.co…-system-125-ROUND-stainless-steel-651026.html

Mijn vraag is of mijn redenering hierboven klopt en of dit een bestendig systeem/oplossing zou zijn. Graag met toelichting en eventueel andere suggesties.

Alvast bedankt!

  • Liked by
Reply