Eiken badmeubel stevig genoeg?

Updated on 8 augustus 2017 in Meubilair
0 on 8 augustus 2017

Hallo allemaal, ik ben van plan een eigen badmeubel te maken van massief eikenhout. Ik wil er twee lades in maken die ik kant en klaar zal bestellen van het merk Blum en waar ik zelf frontjes op maak. Het meubel moet hangend aan de muur komen. Boven op het meubel worden twee kommen gezet. De kranen komen uit de muur, dus daar heb ik geen omkijken naar. Voor de afvoer heb ik van die ruimtebesparende sifons aangeschaft.

Al met al zal het een behoorlijk zwaar meubel worden. Het blad is 4 cm dik (heb ik al in huis) en weegt al ruim 20kg, dus totaal zal hij zeker 50kg zijn schat ik, misschien wel 70 kg ofzo. Afmetingen van het meubel zijn 140x50x30 cm (BxDxH).

Ik heb inmiddels een ontwerp gemaakt (zie de tekeningen hieronder), maar zit nog met de volgende vragen.

  • Hoe zorg ik dat alles stevig genoeg in elkaar zit? Het ding moet immers zichzelf, de waskommen en nog wat meer kunnen dragen als hij aan de muur hangt. Ik wil straks uiteraard geen schroeven zien.
  • Hoe bevestig ik hem aan de muur? De muur zelf is van kalkzandsteen, dus dat zal het probleem niet zijn. Aan één zijkant zit ook een muurtje over de gehele breedte, aan de andere kant deels een muur (zo’n 20cm).


  • Liked by
Reply