Douchepanelen en wateraanvoer

Updated on 10 december 2016 in Douche
0 on 10 december 2016

Ik ga mijn douche vernieuwen en nu zit ik met een paar vragen.
1. Ik wil een zg. “douchepaneel” kopen, zo’n paneel dus met “regendouche”, handdouche en een aantal “massage-jets”. Maar nu maak ik me zorgen over de benodigde hoeveelheid water. Die staat nl nergens aangegeven (zeker niet bij de goedkope modellen waar ik naar kijk:-) Ik heb al een geiser gekocht (zit nog in de doos); de grootste die ik kan plaatsen. Volgens de specificaties kan die geiser per minuut 10 liter water 25 graden opwarmen. Daarmee heb ik dus (wonend in A’dam centrum) volgens mij zelfs in de winter wel ruim 9l/min aan douchewater. Klopt dat? En wat kan ik daarmee? Want als al die massage-jets alleen maar zielig druppelen is dat natuurlijk nogal, eh, zielig dus.
2. Ook heb ik een vraag over de dikte van de leidingen, want dat zal, neem ik aan, ook een rol spelen. Op het moment heb ik ter plaatse alleen een aanvoer van 12mm. Is dat wel genoeg? (Met wat extra moeite zou ik er 15mm van kunnen maken.)
3. Ik weet dat dit geen ‘review’ site is, maar toch ook even een vraag over die douchepanelen. Lijkt me mooi en erg simpel te monteren, maar het is vooral ook de prijs die me aantrekt. Op bol zie ik al luxe uitziende panelen (merk Tactake) voor €105,- en dat lijkt me absoluut een koopje als je ziet wat je er allemaal voor krijgt. Maar de vraag is natuurlijk e.e.a. wel een beetje degelijk is. Ik zie hier bijv. vaak Grohe aanbevolen; iets dergelijks wordt dan vele malen duurder.  Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Liked by
Reply