Diverse vragen over vinyl leggen

Updated on 10 november 2017 in Vloeren
0 on 10 november 2017

Hallo allemaal,

Ik heb een vriendin die erg arm is en haar zeil in de gang en keuken is volledig versleten (lees grote stukken ontbreken waardoor de groene platen eronder zichtbaar zijn). Nu heb ik ooit in een kast een stukje zeil gelegd door gewoon wat uit te proberen met schaar en stanley-mes, en dacht dat ik met een goedkoop zeil haar kon helpen door het zelf te leggen, en ik koop dan het zeil voor haar.

Voor we beginnen komen we bij de ondergrond. De woningbouwvereniging geeft aan dat er groene platen onder moet, en ik neem aan dat dit voor de isolatie is. Nu heeft haar jongste zoon asthma en we denken dat hij daar last van heeft. Dus de eerste vraag is, is het handig om die groene platen te laten liggen en er alleen nieuw zeil op te leggen? Zo ja dan scheelt dat kosten maar niet als dat niet goed is met vinyl want als het dan weer zo snel slijt, dan zit ze snel weer in een armoedig huis. Ik heb wel van die zwarte platen bij Kwantum gezien, maar die zijn best prijzig. Dat spul op een rol lijkt me niet geschikt omdat zacht op zacht denk ik erg kwetsbaar is.

De volgende vraag is: hoeveel hebben we nodig. Ik heb bij Kwantum en Leen Bakker goedkoop zeil gezien dat op 4 meter brede rollen verkocht wordt, maar hoeveel heb ik nodig. Er mogen hier en daar naden lopen, niet al te veel het liefst, maar 2 naden in de gang is prima. Ik heb een plaatje gemaakt in excel van ongeveer de maten, ben er twee vergeten maar denk dat dit niet heel erg is. (donkergrijze deel is het aanrecht in de keuken).

Wie kan mijn vragen beantwoorden?

  • Liked by
Reply