RE: T-stuk met schroefdraad voor vaatwasserkraan

Oke, stapje verder dus nieuwe vraagstelling: ik heb [url=http://www.bosta.nl/nl-nl/t-stuk-voor-waterslagdemper-0892377m]dit ding[/url] gevonden, maar ik bedenk me nu dat, mocht het uberhaupt passen, dit tstuk met daarop de kraan niet handig aan de muur kan fixeren (tenzij iemand hier een goed idee voor heeft)?

Het enige dat nu in mij opkomt is om het volgens de bovenste schets hieronder te doen. Bestaande knietje met schroefdraad eraf, knel-knietje naar rechts erop, stukje buis naar een knel-tstuk, en vanaf daar met een stukje buis naar een muurplaat en naar een schroefdraad-aansluiting voor de kraan.

Maar dan mijn vraag: gezien de leiding uit de muur maar een heel klein stukje uitsteekt en het dus niet mis mag gaan, vraag ik me af wat de beste methode is om het schroefdraad-knietje te vervangen door een knel-knietje. Kan ik de bestaande knelring en de wartelmoer laten zitten en hergebruiken voor het nieuwe knietje? Of moet ik perse de bestaande knelring los zagen/slijpen en een nieuwe plaatsen?

En dan het t-stuk: op deze manier heb ik 7 knel-punten (met ieder risico op lekkage). Is er niet een t-stuk met aan 3 zijden een stukje pijp in plaats van knelkoppelingen? Dan zou ik het kunnen doen zoals in de 2e schets. Dat scheelt me het risico van 3 knel-punten en het kopen/zagen/afbramen van een stuk koperleiding.

Of heeft iemand nog andere tips hoe ik in deze situatie het makkelijkst een wasmachinekraan kan plaatsen?

Ik hoor het graag.

Be the first to post a comment.

Add a comment