Gebruikersvoorwaarden en regels

1. Transparante organisatie
KlusForum.nl is een Nederlands en onafhankelijk forum. Nederlands, omdat de website gericht is op de inwoners van Nederland en de website op een Nederlandse server in Amsterdam staat. Dit forum is onafhankelijk van partijen die klusbenodigdheden of andere gerelateerde producten of diensten leveren.

 

2. Verdienmodel
KlusForum.nl maakt een kleine omzet om de hosting, server kosten ed. te dekken. Ons verdienmodel bestaat uit de advertenties die op elke pagina weergegeven worden. Het beheer en de uitvoering hebben wij uitbesteed aan Google Ireland Inc.. Dit is gelijk ook het bedrijf dat ons de maandelijkse vergoeding betaalt voor de advertenties waar op geklikt wordt. Verder brengen wij consumenten in contact met erkende klusbedrijven, aannemers en andere bedrijven waar wij een kleine commissie voor ontvangen. Deze dienst is uitbesteed aan OfferteAdviseur.nl.

 

3. Gebruik van het forum

Hieronder vindt u informatie over het gebruik van dit forum.
3.1 Gedragsregels
Hoe dien ik mij op het forum te gedragen? Onthoud 1 ding; u hebt te maken met mensen! Een forum lijkt heel onpersoonlijk, maar pas op, achter elke naam gaat een mens schuil. Pas daarom op met wat u schrijft en hoe u reageert op een bepaalde vraag of reactie en hanteer altijd de algemene fatsoensnormen.

 

Scheldwoorden, schuttingtaal, pesten, stalken of beledigingen worden op het forum niet getolereerd. De beheerder of moderators hebben het recht en de mogelijkheid om uw account voor onbepaalde tijd te blokkeren als strafmaatregel. Een moderator hoeft in dit geval geen verantwoording af te leggen en kan dit naar eigen inzien doen.

 

Gebruik duidelijke Nederlandse taal, maar gebruik geen turbotaal of andere populaire uitingen.
Quoten/citeren; doe dit niet overbodig en onnodig en gebruik hooguit die ene regel uit andermans reactie waarvan u het echt noodzakelijk acht die te moeten herhalen.

 

KlusForum.nl geeft bezoekers en leden de mogelijkheid om informatie op te vragen en uit te wisselen. En neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud van berichten en de eventuele (financiële) gevolgen daarvan.

 

3.2 Admins, moderators en experts
Het beheer van dit forum is voor een groot deel in handen van een team dat bestaat uit admins, moderators en experts. Admins zijn gelijk ook de eigenaren van dit forum en hebben de taak om informatie uitwisseling mogelijk te maken. Moderators zijn forumleden die gevraagd zijn om als moderator op te treden. Het zijn dus gewone leden met extra mogelijkheden. Zij hebben een bepaalde specialisatie, maar kunnen, indien nodig, door het hele forum heen optreden. Een moderator is niet verbonden aan een commercieel bedrijf of organisatie. Een expert is een specialist in een bepaald vakgebied en heeft dezelfde status in het systeem als een moderator. Echter zijn experts in de meeste gevallen gelieerd aan een bepaald bedrijf of een bepaalde organisatie. Zij kunnen dus voor een commercieel bedrijf werken. Een expert verhoogt de waarde van een discussie en kan informatie over een bepaald onderwerp leveren. Een expert krijgt voor zijn of haar inspanningen de mogelijkheid om zich tot een autoriteit op dit forum te ontwikkelen. En krijgt daarbij naamsbekendheid. Het is echter niet de bedoeling dat er volop reclame voor zijn of haar bedrijf of organisatie gemaakt wordt door.

 

Moderators kunnen fouten maken. Als u vindt dat u door een moderator onjuist behandeld bent, kun u dat via een bericht aan hem of haar kenbaar maken. Door naar zijn of haar profiel te gaan is het mogelijk om direct contact op te nemen met de moderator. Komt u er samen niet uit, kunt u het gedrag van de moderator melden bij de admins van dit forum. De admins beslissen uiteindelijk wat er precies gaat gebeuren. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@klusforum .nl.

 

3.3 Verlaten van het forum
Mocht u op enig moment het forum willen verlaten dan blijven jouw bijdragen (posts, onderwerpen ed.) staan. Het is niet toegestaan om reacties te verwijderen. Dit in verband met de leesbaarheid van het forum. Mochten er toch omstandigheden (o.a. vanuit privacy- of afwijkende redenen) zijn dan kan er in overleg altijd worden afgeweken van deze regel.

 

3.4 Meerdere accounts
Per gebruiker is slechts één account toegestaan. Op het moment dat duidelijk wordt dat een gebruiker meerdere accounts heeft, worden alle accounts verwijderd.

“Protestaccounts” (accounts die na een ban worden aangemaakt om tóch u gelijk te halen) worden onmiddellijk verwijderd zonder bericht. Tevens behouden wij ons dan het recht voor om een IP ban in te stellen.

 

4. Zitten er kosten aan een inschrijving op het forum?
De website is voor iedere gebruiker gratis. Bedrijven die als expert willen optreden kunnen een verzoek indienen per e-mail. Wij zullen u aanvraag dan in behandeling nemen.

 

5. Onderschrift/Handtekening/Avatar, wat mag?

– Maximaal 3 regels in normaal tekstformaat, hiermee worden grote lettertypes bedoeld. (groter dan standaard)
– Geen plaatjes en of banners, uitgezonderd smileys welke via het forum worden aangeboden.
– Handtekeningen mogen geen verwarring / onleesbaarheid van de reacties veroorzaken.
– Uiteraard gelden ook hier de algemene fatsoensnormen.
– Geen links of verwijzingen naar Winkels/Webshops die niet als sponsor/adverteerder op het forum actief zijn.

– Geen links of verwijzingen naar andere fora, niet dat we geen concurrentie dulden, maar om irritante ledenwerving te voorkomen.

 

6. Avatars in uw profiel

Avatars in uw profiel kunnen hier op het forum worden geüpload in uw profiel. U kunt ook verwijzen naar een avatar op uw eigen homepage. Avatars moeten wel enigszins met klussen te maken hebben of kunnen een afbeelding van uzelf bevatten. Mochten avatars niet aan deze voorwaarden voldoen heeft de forum-leiding het recht deze avatars te verwijderen

 

7. Commercieel

Wat zien wij als commercieel ? Heel simpel, alles wat in aantallen te koop word aangeboden met als doel er geld mee te verdienen. Alleen als spullen tegen kostprijs worden aangeboden (bijvoorbeeld een inkoopactie) staan wij dergelijke postings toe. Het is voor ons ontzettend moeilijk om een grens te trekken tussen individuele personen of winkeliers/bedrijven en daarom hanteren wij de simpele regel: geen commerciële handel op het forum behalve in de daarvoor bestemde forums. Het plaatsen van commerciële informatie op het forum is niet toegestaan en wordt direct verwijderd. Ook kan uw account geblokkeerd worden.

Wij hebben een enorme hekel aan sluikreclame. Personen of bedrijven die dit doen zullen daarom binnen de kortste keren zien dat hun account geblokkeerd is.

 

7.1 Adverteren

Als u wilt adverteren voor uw bedrijf of organisatie kunt u gebruik maken van verschillende advertentiemogelijkheden. Voor meer informatie hierover kunt u mailen naar info@klusforum.nl.

 

8. Wijzigingen aan reglementen
Mocht de situatie daar om vragen, dan behoud ik mij het recht voor deze regels te wijzigen. Echter, alle ingeschreven leden zullen hiervan op de hoogte worden gehouden.

 

9. Winkelbesprekingen op het forum

Winkelbesprekingen op het forum zijn niet toegestaan. Heeft u problemen met een winkelier, regel dat met de betreffende winkelier/leverancier. De winkelier/leverancier is vaak niet op de hoogte van het feit dat zijn winkel/webshop hier op het forum word besproken en uit voorgaande gevallen is gebleken dat voornamelijk de negatieve verhalen dan besproken worden zonder dat de tegenpartij commentaar kan leveren. Juist vanwege deze reden wil ik geen winkelbesprekingen op dit forum. Dit forum is een TECHNISCH forum.

 

Het zal wellicht ten overvloede zijn, maar ook hier mogen moderators topics sluiten of verwijderen die voldoen aan de kwalificatie winkelbespreking.
Praten over een winkel mag uiteraard best, ook vertellen waar ze zitten en wat hun assortiment is is geen probleem. Echter, zodra het gaat uitmonden in negatieve of extreem overdreven positieve uitingen zullen we ingrijpen. Het mag niet zo zijn dat er op deze manier sluikreclame gaat worden gemaakt.

 

Door een account te maken op KlusForum.nl gaat u akkoord met de gebruikersvoorwaarden.